Pod Bocianami Bieszczady - Produkty regionalne Bieszczady
Tradycyjne sery zagrodowe
Świeże, górskie powietrze, soczysta trawa i aromatyczne łąki porośnięte ziołami stanowią o wyjątkowych walorach bieszczadzkiego sera wytwarzanego w naszym gospodarstwie. To właśnie dzięki nim nasze krowy dają wyjątkowej jakości mleko, z którego wytwarzamy wspaniałe produkty nabiałowe. Pod fachowym nadzorem "białe złoto" zmienia się w masło, twaróg które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia naszych gości i poztywnie odziaływują na ludzki organizm.
Tradycyjny chleb razowy
Pieczenie chleba w naszej rodzinie ma długoletnie tradycje. Sposób zagniatania ciasta, wypieku oraz związane z nimi tajniki są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Skład pozostaje niezmienny od setek lat i oparty jest na zakwasie. A co najważniejsze do ciasta nie dodaje się żadnych chemicznych ulepszaczy. Dziś już mało kto piecze chleb w domu, ale każdy gdzieś we wspomnieniach z czasów dzieciństwa przechowuje smak lekko przypieczonej, chrupiącej skórki.
Tradycyjna Tarninówka - Nalewka Terczańska
Nieodłącznym elementem tradycji naszej rodziny jest produkcja nalewki Tarninówka. Jest to nalewka wytwarzana z tarek - owocu tarniny. Krzew tarniny nieodzownie związany jest z historią naszej wsi Terka. Tharnka to pierwotna nazwa dzisiejszej Terki, jednej z pierwszych wsi założonych przez Balów z Hoczwi. Lokowana na prawie wołoskim istniała już w 1463 roku. Jej nazwa pochodzi od krzewów tarniny, pojawiającej się na ogół na opuszczonych polach, co może wskazywać, że teren ten był już wcześniej zamieszkały, albo były tu pastwiska.